Jablečný koláč

8 porcí Ingredience Příprava

120 g másla
120 g jemného hnědého cukru
Strouhaná kůra z 1 citrónu
1 vejce
240 g hladké mouky
1 a půl čajové lžičky prášku do pečiva
1 a půl jablka, oloupané, vypeckované a nahrubo nastrouhané
Rozšleháme máslo s hnědým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůru. Přidáme vejce. Smícháme dohromady hladkou mouku, prášek do pečiva a jablka a přidáme do směsi. Rozdělíme mezi 2 vymazané pečící misky a roztáhneme vršek těsta do krajů formy. Pečeme při 180 °C, na plynové troubě stupeň 4, 40-45 minut. Vyklepneme na mřížku. Necháme vychladnout, spojíme obě části citrónovým krémem a posypeme moučkovým cukrem.



Návody a informace na této webové stránce nemají nahrazovat rady a pokyny kvalifikovaného praktického lékaře, odborného lékaře nebo dietologa. Vždy konzultujte Vašeho praktického lékaře před tím, než se budete řídit doporučeními publikovanými na tomto webu. Total Produce nemá zodpovědnost za pochybení při nevhodné aplikaci těchto doporučení.

© Top Fruit 2013. All rights reserved. | HORTIM International, spol. s.r.o. | Realizace Espiral.cz
HORTIM International, spol. s r. o., Kšírova 242, 619 00 Brno, Česká republika | +420 543 522 222 | info@hortim.cz | www.hortim.cz